Sei med gode grønnsaker

40 min å lage(4 porsjoner)

Det blir som en frikassé med fisk og alle de gode grønnsakene i deilig saus.

600 g seifilet, uten skinn og ben, eller annen hvit fisk
1 persillerot
½ kålrot
2 gulrøtter
1 tykk skive sellerirot
3 dl vann
1 ts salt
¼ ts pepper
saft av ½ sitron

 

Saus:
1 ss smør
2 ss hvetemel
1 dl kokevann fra fisk og ­grønnsaker
2 dl matfløte
salt og pepper
hakket dill eller persille

Rens og skjær grønnsakene i pene terninger eller skiver.

Kok opp vann med salt, ­pepper og sitronsaft. Kok grønnsakene knapt møre. Ta dem opp og hold dem varme i litt av kokevannet.

Skjær fisken i pene porsjonsstykker, og la dem trekke i ­vannet etter grønnsakene i ca. 5 minutter, til de er så vidt g­jennomkokte.

Smelt smør, rør inn mel, og spe med kokevann fra fisk og grønnsaker. La sausen koke i 3–4 minutter, spe i fløten, og gi sausen et oppkok. Smak om den trenger mer salt, pepper og sitron. Rør inn dill eller persille.

Server fisken med grønn­sakene og sausen over. Spis kokte poteter til.